Rift om sommerhusene i Danmark dræner markedet for valgmuligheder, og salget stiger massivt!

4.06.2020

Det har vist sig, at der er stor rift om de sommerhuse, der er til salg i Danmark. Det betyder, at der er ved at være tyndet ud i antallet af sommerhuse på markedet, viser tal fra Boligsiden, som netop fører statistik over salg af f.eks. sommerhuse i Danmark.

Tallene viser f.eks. at antallet af sommerhuse til salg på Boligsiden er 7582 i starten af juni, hvilket er hele 32 procent lavere end samme tid i 2019.

Tallene fra Boligsiden viser, at hver tredje sommerhus er forsvundet fra markedet, hvilket er et markant fald, der er udløst af en yderligere markant stigning i salget.

Hos Boligsiden understreger de, at de færre sommerhuse til salg ikke skyldes, at sælgerne holder på krudtet.

Ifølge Boligsiden gav coronanedlukningen et fald i antallet af nye sommerhuse til salg, men sælgerne er siden vendt tilbage til markedet, og det nuværende niveau for nye sommerhuse til salg ligger nu højere end på samme tidspunkt i 2019.

Salget er samtidig steget meget voldsomt i de seneste uger. Det betyder med andre ord, at der ganske enkelt ikke kommer nok nye boligere til salg i takt med den hastighed, som sommerhusene bliver solgt i lige for tiden.

Alene siden udgangen af april er udbuddet af sommerhuse faldet med otte procent.

Salget stiger massivt: Sommerhuse bliver revet væk under coronakrisen

På trods af, at de nye tal fra boligsiden.dk viser, at der lige nu er langt færre sommerhuse at vælge i mellem sammenlignet med 2019, så fortsætter salget af sommerhuse med at stige og stige, og særligt i maj – midt i coronakrisen – er køberne flokkedes om at købe.

Kilde:

Boligsiden.dk

Dr.dk