Ejer du en erhvervsejendom, der skal bruges til udlejning? Så skal du have styr på din energimærkning. Ønsker du at sælge eller udleje din ejendom, er der særlige krav for ejendommen, og hvilke rapporter, der skal foreligge ved salg eller udlejning. En af disse er en energimærkning af erhvervsejendommen.

Energimærkning af erhvervsejendomme og større bygninger må kun udføres af godkendte energikonsulenter. Hos factum2 har vi beskikkede energikonsulenter, som er godkendt til at foretage energimærkning til erhverv. Du kan derfor være sikker på, at en energimærkning af bygninger hos os overholder alle gældende krav.

Vil du vide mere om vores rådgivning, eller ønsker du et energimærke til erhverv, kan du altid tage kontakt til os på telefon 70 25 57 57 eller via formularen her på siden. Du kan også læse mere om vores energimærkning nedenfor.

Krav om energimærke til erhverv

Der er krav om energimærkning til både private og erhvervsejendomme. Ved større bygninger er der krav om et stort energimærke (energimærke +).

Kan bygningens energimæssige stand forbedres?

Med udgangspunkt i energimærkningen kan der igangsættes energirenoveringer og energiforbedringer, så bl.a. energiforbruges forbedres og co2-udledningen mindskes.

Bestil en energimærkning

Udfyld formularen nederst på siden, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på energimærkning af din ejendom, eller hvis du blot vil høre mere.

Krav om energimærke til erhverv

Energimærkning er lovpligtigt for både almindelige boliger og erhvervsejendomme. Ved større bygninger er der krav om stort energimærke (energimærke +). Et energimærke til erhverv er en rapport, som beskriver ejendommens energimæssige stand, og som har til formål at synliggøre energiforbruget i bygningen. Den fungerer på den måde som dokumentation ved salg og udlejning.

Derudover har energimærkning af erhvervsejendomme til formål at give et indblik i de forbedringsmuligheder, der kan bruges til at foretage en energirenovering af bygningen med henblik på at forbedre energiforbruget i ejendommen. Her fremgår desuden, hvilke energiforbedringer der er mest rentable at gennemføre for at opnå en bedre energimærkning og en bedre energiklasse.

De fleste bygninger over 60 m2 skal have et gyldigt energimærke ved salg og der gælder også særlige regler hvis du f.eks. skal udleje en kontorbygning. Skal lokalerne i bygningen fremlejes, eller skal der ske en hel eller delvis overdragelse af ejendommen, skal bygningen også have en energimærkning.

Er du ejer af en erhvervsejendom, som du ønsker at sælge, eller som skal bruges til udlejning, er det således vigtigt, at du får en energimærkning af bygningen. Det er dig som udlejer eller ejer af bygningen, der skal sørge for, at ejendommen har et gyldigt energimærke. Det er desuden ejer/udlejers ansvar at sørge for, at lejer får udleveret energimærket.

Få energimærkning af erhvervsejendomme

Har du brug for energimærkning af erhvervsejendomme, eller er din nuværende energimærkning af ejendommen udløbet, kan du få fornyet din energimærkning hos os. Vores uvildige energikonsulenter har mange års erfaring med energimærkning for erhverv, og er desuden godkendt til at foretage energimærkning af store ejendomme og bygninger. Vi kan derfor udarbejde en ny energimærkning til dig, der lever op til de højeste kvalitetskrav, så du kan fremvise et gyldigt energimærke for din ejendom.

Når vi udarbejder en energimærkning af erhvervsejendommen, laver vi en besigtigelse af bygningen. Her undersøger vi blandt andet ejendommens klimaskærm, herunder tag, ydervægge, vinduer og døre, ventilation samt varmeforsyning. Vi undersøger desuden muligheden for tilslutning til fjernvarme eller installation af andre klimavenlige varmeanlæg.

Alle data og resultater fra gennemgangen samler vi i en energimærkningsrapport, som giver dig et overblik over den energimæssige tilstand i ejendommen. Her fremgår blandt andet dokumentation for energimærkningen og den energiklasse, som ejendommen ligger placeret i. Skalaen går fra A-G, hvor A er det mest energieffektive og G er det mindst effektive.

I rapporten er desuden beskrevet, hvilke muligheder der er for optimering af energiforbruget i ejendommen, som kan bruges til at planlægge og lave energirenoveringer for at mindske energiomkostningerne og forbedre energimærkningen og ejendommens energiklasse.

Gyldighed for energimærkning til erhverv

Et energimærke til erhverv gælder i 10 år. Efter denne periode skal energimærkningen fornyes, hvis ejendommen skal sælges, overdrages eller udlejes. Energimærkning af erhvervsejendommen gælder i hele perioden, og må således gerne genbruges, selvom ejendommen bliver solgt eller udlejet inden for de 10 år.

Hvis der bliver foretaget en energirenovering af bygningen, er det en god idé at få fornyet energimærket. Det skyldes, at energirenoveringen kan have betydning for bygningens energiforbrug, hvilket kan få indflydelse på ejendommens energimærkning.

Lav energiforbedringer og få en bedre energimærkning

Med udgangspunkt i de forbedringsforslag, som fremgår af energimærkningen, kan du igangsætte energirenoveringer og energiforbedringer af ejendommen med henblik på at forbedre bygningens energimæssige stand.

Der kan være flere fordele ved dette. En af de væsentligste fordele er naturligvis, at du kan forbedre energiforbruget, mindske co2 udledningen og dermed gøre bygningen mere energi- og klimavenlig, samtidig med at du reducerer energiomkostningerne.

Ved at lave energiforbedringer, som forbedrer ejendommens energimæssige stand, kan du desuden forbedre din energimærkning og opnå en bedre energiklasse for bygningen. Dette kan være med til at øge bygningens værdi, så du kan øge salgsprisen eller øge lejeindtægterne hos dine lejere.

Det kan derfor med fordel betale sig at bruge energimærkningen af erhvervsejendommen til at lave energiforbedringer og få en bedre energimærkning og energiklasse.

Få et uforpligtende tilbud

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud, er du meget velkommen til at kontakte os.

Ring til os på 70 25 57 57, eller udfyld formularen - så kontakter vi dig inden for 24 timer på hverdage.

Kontakt - Ydelser