Energimærkning af boligen er lovpligtigt, når huset skal sælges eller udlejes. Et energimærke er en rapport, som har til formål at synliggøre boligens energiforbrug samt give et overblik over de muligheder, der er for at forbedre boligens energimærke eller energiklasse og deraf forbedre energiforbruget i boligen.

En energimærkning må kun udarbejdes af en beskikket energikonsulent. En beskikket energikonsulent er – udover sin ekspertise inden for energioptimering og energiforbedring – godkendt af Energistyrelsen til at gennemføre energimærkning af huse.

Hos factum2 har vi energikonsulenter i hele landet, der har stort lokalt kendskab, og som kan garantere dig en hurtig betjening. Alle vores energikonsulenter er beskikkede, og er derfor kvalificerede til at foretage en energimærkning af dit hus. Skal vi lave en energimærkning af din bolig? Kontakt os på 70 25 57 57 eller via vores kontaktformular længere nede.

Energimærkning er lovpligtigt

Skal du sælge din bolig, er det dit ansvar at få udarbejdet den lovpligtige energimærkning. Nybyggerier over 60 m2 skal også have et energimærke.

Få overblik over mulige energiforbedringer

Et energimærke kan bruges til at få indblik i, hvilke energiforbedringer, der kan foretages i boligen – og derved opnå store energibesparelser.

Bestil en energimærkning

Udfyld formularen nederst på siden, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på energimærkning af din bolig, eller hvis du blot vil høre mere.

Krav om energimærkning af hus

Energimærkning er lovpligtigt, når du skal sælge dit hus, og udarbejdes ofte sammen med tilstandsrapporten. Det er dig som sælger, der har ansvar for at få en energimærkning af huset, inden boligen sættes til salg, og som skal sørge for, at køber får udleveret denne.

Hvis boligen af en eller anden grund ikke har fået et energimærke inden handlen, kan køber inden for en rimelig frist – dvs. normalt mellem 6 og 12 måneder efter handlen er indgået – kræve, at sælger skal betale for en energimærkning.

Alle typer boliger skal have en energimærkning ved salg. Det gælder både enfamiliehuse, kæde- og rækkehuse, dobbelthuse, flerfamiliehuse samt ejerlejligheder. Har du en ejendomsmægler til at stå for salget af din bolig, skal du kunne fremvise et gyldigt energimærke til ejendomsmægleren, før boligen kan blive sat til salg.

Skal du bygge nyt hus, skal du også sørge for at få en energimærkning af huset. Det er et krav, at alle nybyggerier over 60 m2 har et energimærke. Hvis ansøgningen om byggetilladelsen er indsendt til kommunen den 1. april 2006 eller senere, skal bygningen have en energimærkning inden færdigmelding til kommunen.

Hvis huset ikke har fået en energimærkning rettidigt, kan boligen ikke få en energimærkning uden en bygningsgennemgang. Det er desuden et krav, at der skal foreligge et energimærke, for at boligen kan få tilladelse til ibrugtagning.

Få vores energikonsulenter til at foretage energimærkning

Synliggør dit energiforbrug og se de energibesparende muligheder, når du får lavet den lovpligtige energimærkning hos os. Vores uvildige energikonsulenter har mange års erfaring med energimærkning af huse, og udarbejder energimærker effektivt og efter højeste kvalitetskrav. Vi har desuden en hurtig ekspeditionstid og kan levere din energimærkning inden for blot 48 timer.

Når du får os til at foretage en vurdering af din boligs energimærke, kan vi gøre det både med og uden bygningsgennemgang. Ved en energimærkning af huset med bygningsgennemgang laver vi en grundig besigtigelse af boligen. Her undersøger vi blandt andet husets isolering og indeklima. Efter gennemgangen af boligen, udarbejder vi en energimærkningsrapport med energimærkning på huset, dokumentation for energimærkningen samt en energiplan med forslag til energiforbedringer i boligen.

I energimærkningen er vist, hvilken energiklasse huset ligger i. Skalaen går fra A, som er det mest effektive og dermed den bedste energiklasse, til G, som er den dårligste energiklasse og den mindst energieffektive. Energimærket afhænger blandt andet af boligens varmeforsyning og mulighed for tilslutning samt boligens opførelsesår.

Hvor længe er et energimærke af huset gyldigt?

En energimærkning af boligen gælder i 10 år. Energimærket må gerne genbruges inden for denne periode, hvis boligen skal sælges igen. Det vil sige, at selvom boligen sælges videre inden for denne periode, vil energimærket fortsat være gyldigt.

Har du foretaget en energirenovering på huset, der påvirker boligens energiforbrug, mister energimærket dog sin gyldighed, og det er dermed nødvendigt at få det fornyet. Ved at lave energiforbedringer i boligen, er det til gengæld muligt at forbedre energimærket og husets energiklasse.

Brug energimærket til at lave energiforbedringer

Udover at energimærkningen giver indblik i boligens energimæssige stand, kan et energimærke af huset også bruges til at få indblik i, hvilke energiforbedringer du kan foretage i boligen, for at gøre boligen mere energivenlig og forbedre husets energiklasse.

I den rapport du modtager, får du blandt andet konkrete oplysninger om husets forbedringsmuligheder, så du ved, hvor du skal lave energiforbedringer for at forbedre energimærket og energiklassen på huset.

Der er mange fordele ved at lave energiforbedringer i huset. Udover at forbedre din energimærkning, kan du også forbedre energiforbruget i boligen, hvilket kan resultere i store energibesparelser. I mange tilfælde er der desuden en yderligere gevinst ved at lave en energirenovering i form af et bedre indeklima og en mindre CO2 udledning. Dette kan være med til at skabe en mere energivenlig og klimavenlig bolig.

Skal du sælge dit hus, kan energiforbedringer og en forbedret energimærkning og energiklasse også være med til at øge husets værdi og husets salgspris. Et hus med en god energiklasse er desuden ofte mere attraktiv hos potentielle købere, hvilket kan være medvirkende til, at huset bliver solgt hurtigere.

Få et uforpligtende tilbud

Energimærke

 

Til dig der alene skal bruge et energimærke af din bolig.

Priser fra:

5.195,-

 

Tilstandsrapport, energimærke og elinstallationsrapport

Til dig som har brug for alle tre rapporter i forbindelse med din bolighandel.

Priser fra:

9.995,-

 

Tilstandsrapport og elinstallationsrapport

 

Til dig som gerne vil indhente ejerskifteforsikringstilbud og fritages for det normale 10-årige sælgeransvar.

Priser fra:

7.395,-