Vores trykprøvning giver dig overblik over tætheden i bygningens klimaskærm, og kan identificere eventuelle utætheder i bygningen.

Hos factum2 udfører vi trykprøvning/blowerdoor test for både typehusfirmaer og andre husbyggefirmaer. Vores uddannede energikonsulenter er specialiserede inden for trykprøvning af både små og større ejendomme, og kan udføre tæthedsprøvninger i hele landet.

Ønsker du at bestille en tæthedsprøvning, kan du kontakte os på telefon 70 25 57 57. Du kan også bestille din trykprøve via vores online bestilling. Vi har en kort ekspeditionstid, så du kan få foretaget en hurtig og professionel trykprøvning.

Det er vigtigt med en tæthedsprøvning

Lever din bolig op til kravene i bygningsreglementet? Med en tæthedsprøvning får du desuden dokumentation for, at bygningen overholder kravet.

Få en lavere varmeregning og energiforbrug

Der er mange fordele ved at få lavet en tæthedsprøvning og på baggrund af denne få udbedret nogle af boligens utætheder.

Bestil trykprøvning

Udfyld formularen nederst på siden for at bestille en trykprøvning/tæthedsprøvning, eller hvis du blot vil høre mere.

Derfor er det vigtigt med en tæthedsprøvning

Ifølge bygningsreglementet skal alle bygninger udføres med tætte konstruktioner, der forhindrer uforudsete utætheder. I den forbindelse kan kommunerne blandt andet stille krav om, at der bliver udført en tæthedsprøvning, også kaldet en blowerdoor test, som dokumentation for at kravet om tæthed overholdes.

Med en tæthedsprøvning får du desuden dokumentation for, at bygningen overholder kravet om, at luftskiftet gennem utætheder i klimaskærmen ikke overstiger 1,0 l/s pr. m² opvarmet etageareal ved tæthedsprøvning med 50 Pa.

Det kan således være en god idé at få foretaget en tæthedsprøvning for at sikre, at bygningen lever op til kravene i bygningsreglementet. For alle nybyggerier er det desuden lovpligtigt at bestå en blowerdoor test.

En tæthedsprøvning skal altid foretages på et færdigt byggeri og udføres i henhold til standarden DS/EN ISO 9972. Når vi foretager en trykprøvning af boligen, kontrollerer vi altid tætheden af klimaskærmen i henhold til gældende bygningsreglement, så du er sikret en professionel og gyldig blowerdoor test.

Sådan foregår en trykprøvning (blowerdoor test)

En trykprøvning eller blowerdoor test bruges til at undersøge, om der er utætheder i bygningen. Dette kan gøres på to måder; man kan lave en blowerdoor test af hele bygningen, eller man kan lave trykprøvning af udvalgte områder i bygningen. Sidstnævnte kan være en mulighed i forbindelse med en renovering af boligen for at tjekke, om dampspærrerene er tætte.

Hos factum2 er vi specialiserede i trykprøvning, og kan udføre den type tæthedsprøve, der passer til jeres behov. Når vi udfører tæthedsprøvningen undersøger vi alle former for utætheder. Nogle af de typiske utætheder kan blandt andet være:

 • Elinstallationer der gennembryder dampspærret i loftet
 • Halogenspots uden safebox
 • Stålskorstene
 • Samlinger mellem vægge og loft
 • Klemte samlinger i dampspærre
 • Installationer der trækkes i hulmur

 

 • Gennembrydninger i loft til ventilation
 • Tilslutninger til vinduer i let byggeri
 • Samlinger mellem gulv, fundament og væg
 • Gennembrydninger i ydervæg, særligt i let byggeri
 • Bjælkelag i etageadskillelser

Når vi har foretaget tæthedsprøvningen, vil du få en rapport, der viser, om boligen er tæt. Du får således dokumentation for, om boligen er tæt, hvilket kan bruges i forbindelse med færdigmelding af et byggeri. Rapporten er gyldig så længe der ikke bliver lavet nogle former for tilbygning, udbygning eller renovering.

Fordele ved en tæthedsprøvning

Der er flere fordele ved at få lavet en trykprøvning af boligen. Er der utætheder i boligens klimaskærm, vil varmen i bygningen kunne sive ud gennem utæthederne, hvilket betyder, at der skal bruges mere energi til opvarmning.

Store utætheder vil desuden kunne øge risikoen for fugt og skimmelsvamp, hvilket kan få konsekvenser for indeklimaet i boligen. Dette kan ske, hvis den varme luft slipper ud og møder den kolde luft, hvormed der skabes kondens. For at undgå fugt og skimmel i boligen, er det således vigtigt, er det vigtigt, at klimaskærmen er tæt.

Med en trykprøvning (blowerdoor test) vil det være muligt at få indblik i, om boligen er tæt, og om der eventuelt er nogle utætheder, der skal udbedres. Dette er særligt relevant i forbindelse med nybyggerier og renovering af boligen.

Når boligen opfylder tæthedskravet, vil husejeren samtidig opleve at få:

 • Et lavere energiforbrug
 • En lavere varmeregning
 • Mindre Co2-udslip
 • Mindre træk og kolde vægge i bygningen
 • Færre fugtproblemer
 • Mindre skimmelsvamp

Når boligen opfylder tæthedskravet, lever bygningen desuden op til kravene i det gældende bygningsreglement.

Få et uforpligtende tilbud

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud, er du meget velkommen til at kontakte os.

Ring til os på 70 25 57 57, eller udfyld formularen - så kontakter vi dig inden for 24 timer på hverdage.

Kontakt - Ydelser