Skal du sælge din bolig? Så er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport. En tilstandsrapport giver både sælger og køber et overblik over tilstanden og skaderne på boligen, og er afgørende, hvis du gerne vil frigøre dig for dit 10-årige mangelansvar, når du skal sælge dit hus.

Hos factum2 kan vi hjælpe dig med udarbejdelse af tilstandsrapporter på alle typer ejerboliger, dvs. både sommerhuse, ejerlejligheder, landbrugsejendomme og enfamilieshuse. Vi har et stort lokalkendskab, og kan derfor tilbyde tilstandsrapporter i hele landet.

Alle vores konsulenter er beskikkede bygningssagkyndige, hvilket gør det sikkert og trygt for dig at bestille din tilstandsrapport hos os. Kontakt os på 70 25 57 57 for at bestille en tilstandsrapport eller bestil din tilstandsrapport via vores online formular herunder.

Krav til indhold i tilstandsrapport

Selvom en tilstandsrapport ikke er lovpligtig, kan det være en god idé at få lavet en. Der er mange krav til en tilstandsrapport, og den består derfor af flere forskellige delelementer.

Bestil en tilstandsrapport

Udfyld formularen nederst på siden, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport, eller hvis du blot vil høre mere.

Hvad er en tilstandsrapport?

Når du som boligejer har besluttet dig for at sætte din bolig til salg, er der rigtig mange dokumenter, du skal have i orden og udarbejdet. Disse dokumenter er blandt andet energimærkning og elinstallationsrapporter, som begge er lovpligtige i forbindelse med boligsalg. Derudover skal der også udarbejdes en tilstandsrapport. En tilstandsrapport har til formål at synliggøre de skader, der er på boligen, herunder både synlige skader, evt. tegn på skader samt en vurdering af risiko for skader. Med en tilstandsrapport er både køber og sælger således orienteret om omfanget af skaderne, og dermed er de også informeret om, hvad der skrives under på.

Udarbejdelsen af tilstandsrapporter udgør en del af Huseftersynsordningen. Huseftersynsordningen sikrer, at køber ikke risikerer uforudsete udgifter i forbindelse med overtagelse af boligen. Som boligsælger vil en tilstandsrapport derfor være nødvendig, hvis du ikke ønsker at hæfte for fejl og mangler på boligen.

Uanset hvilken type ejerbolig du sælger, bør en tilstandsrapport udarbejdes. Det gælder dermed alle boliger, herunder enfamiliehuse, sommerhuse, ejerlejligheder, ideelle anparter og landbrugsejendomme uden landbrugspligt.

Det er ikke hvem som helst, der kan udarbejde en tilstandsrapport. Tilstandsrapporter må kun udarbejdes af en, af Erhvervs- og Byggestyrelsen, beskikket bygningssagkyndig. Hos factum2 er alle vores konsulenter beskikket bygningssagkyndige og altid uvildige. Dette sikrer, at du får den bedste rådgivning og en grundig tilstandsrapport.

En tilstandsrapport indeholder information vedrørende boligens synlige skader, samt tegn på skader. Skader på en bolig kan eks. være brud på tagsten, fugt eller revner i fundamentet, råd i taget, lækager, og/eller generelle ødelæggelser på bygningen. Endvidere vil en byggesagkyndig notere, hvis der på boligen mangler dampspær eller undertag.

Krav til indhold i tilstandsrapport

Der er mange krav til en tilstandsrapport, og denne består derfor af flere delelementer. Disse er:

  • Resultaterne af boliggennemgangen
  • Sælgeroplysningsskema – sælgers oplysninger om skader på boligen
  • Oplysninger relevante ifm. ejerskifteforsikring

Er en tilstandsrapport lovpligtig?

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig, og som sælger er det derfor frivilligt, om du vil have lavet en tilstandsrapport. Der kan dog være en stor fordel i at få foretaget en tilstandsrapport, hvis du ikke ønsker at stå til ansvar for eventuelle fejl og mangler, når køber har overtaget boligen. Derudover er en tilstandsrapport nødvendig, hvis du som boligejer ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. Tegner du en ejerskifteforsikring, vil det samtidig være nødvendigt for dig at få foretaget en elinstallationsrapport.

Gyldighed for tilstandsrapport

En tilstandsrapport er gyldig i 6 måneder fra datoen for indberetningen af rapporten. Er din bolig ikke solgt inden for denne periode, er det nødvendigt for dig at få foretaget en ny tilstandsrapport. Fornyelse af en tilstandsrapport kan ske hos samme bygningssagkyndige, som hermed vurderer i hvor stort et omfang det er nødvendigt med en ny boliggennemgang. Du vil ofte kunne få en fornyelse af tilstandsrapport til en billigere pris.

Hvad koster en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport koster i gennemsnit mellem 5-11.000 kr. alt efter, hvor stor en bolig, du har. Får du foretaget en energimærkning og elinstallationsrapport hos samme firma, kan der være penge at spare. Hos factum2 tilbyder vi hele pakken, så du ikke behøver at gå flere steder hen for at få de nødvendige rapporter og dokumenter. Du er velkommen til at kontakte os for et tilbud og pris på tilstandsrapport og elinstallationsrapport.

Førsynsrapport hos factum2

Når du skal sælge din bolig, er der meget der kan påvirke en potentiel købers beslutning. En af disse faktorer er tilstandsrapporten. Vil du gerne sikre dig, at din bolig fremstår uden alvorlige skader i tilstandsrapporten, kan du vælge at få foretaget en førsynsrapport hos factum2. Med en førsynsrapport får du en gennemgang af boligen med henblik på, at du udbedrer skaderne. Herefter vil den byggesagkyndige gennemgå din bolig og udarbejde den endelige tilstandsrapport. Denne rapport er en klar fordel, hvis du ved, at din bolig muligvis har skader, som kan påvirke et salg. På den måde får du overblik over, hvor du skal sætte ind for at gøre boligen attraktiv. Du kan til hver en tid kontakte factum2 for at høre mere om muligheden for at få lavet en førsynsrapport.

Få et tilbud på en tilstandsrapport

Hos factum2 er du altid garanteret god service og høj kvalitet af uvildige byggesagkyndige. Få lavet en tilstandsrapport af factum2, som har mange års erfaring inden for området. Vi er hurtige og effektive til at udarbejde og levere en tilstandsrapport til din bolig, og du kan derfor få din tilstandsrapport inden for 48 timer.

Energimærke

 

Til dig der alene skal bruge et energimærke af din bolig.

Priser fra:

5.195,-

 

Tilstandsrapport, energimærke og elinstallationsrapport

Til dig som har brug for alle tre rapporter i forbindelse med din bolighandel.

Priser fra:

9.995,-

 

Tilstandsrapport og elinstallationsrapport

 

Til dig som gerne vil indhente ejerskifteforsikringstilbud og fritages for det normale 10-årige sælgeransvar.

Priser fra:

7.395,-